Gå til hovedindhold

BLIV INSPIRERET

Undgå fedtet hårvoks. Prøv hårcreme

Træt af fedtet voks over det hele?

Der findes en lang række hår produkter på markedet til mænd, som styler deres hår. Hvis du ikke vasker din voks ud af håret, kommer det hurtigt til at se meget fedtet ud af udseende.

Undre du dig over hvilke typer du skal vælge for at få så mindst muligt fedtet hår, når du hver dag bruger din hårvoks. Der findes masser af rigtig gode typer som passer til din hår type, her kan det indgå om du eks. har super kort hår, mellemlangt eller langt hår. 

Hår-creme-mænd-bedste-produkt

Hvis du er træt af en fedtet hovedpude, fedtet hårbund og generelt ikke er til det der minder om den gammeldags DAX. Bør du vælge et hårvoks produkt som er vandbaseret, Pomp & Co. anbefaler den gode hår creme som nemt skyldes ud i vand efter brug. Tricket kan være at bruge en saltvandsspray inden du anvender en god hår creme, det kan hjælpe med at give dig volume. Oftest ønsker du at massere hår cremen helt ned til hår rødderne. Slut med fedtet hår. Leder du efter en hårvoks som ikke fedter?. Vi anbefaler vores top populære vandbaseret hårcreme produkt.

Hvordan undgår man fedtet hår ved at bruge voks og andre hår produkter?

Mange af os synes, at fedtet hår er en given om sommeren. Du er mere aktiv og laver meget mere udendørs, men det kan betyde klæbrig hud og fedtet hår. Efter en lang, svedig dag er dit naturlige instinkt sandsynligvis at hoppe i brusebadet og skylle det hele af, men det vil kun gøre fedtet værre, da varmt vand og hyppig shampooing tilskynder til olieproduktion.

Så hvordan skærer du egentlig fedtet?

Vores angrebsplan for affedning af hår kan til tider virke kontraintuitiv og indebærer nytænkning af sædvanlige handlinger (f.eks. Kam ikke håret med fingrene), men følg de 6 trin, der er anført, og du er på vej til at sundt, oliefrit hår.

Reducer dit Shampoo forbrug i moderat

Jo mere du shampoo dine tråde, desto federe bliver de. Det skyldes, at din hovedbund overkompenserer for manglen på olier i dit hår. Så reducer, hvor ofte du shampooer. I første omgang kan dit hår føles federe end normalt, men giv dine follikler tid til at tilpasse sig mindre hyppig rengøring, og snart vender dit hår tilbage til en oliefri tilstand.

Vær tålmodig – det kan tage din hovedbund et par uger at tilpasse sig mindre shampooing. Hvis tingene bliver fedtet i mellemtiden, så smid en hat på.

For at sikre, at fedt og produktopbygning kommer ud af dit hår, skal du bruge en klarende shampoo en eller to gange om måneden. Disse shampooer er designet til at rense dybt – bare brug dem ikke for ofte, fordi de fjerner dit hår fra naturlige olier.

Vi anbefaler Pomp & Co. Body Shampoo, der fjerner opbygning, mens håret fyldes op med antioxidanter.

Skru ned for dit hårs varme faktor

Varmt vand eller luft som eksempelvis sauna, spa osv. kan, udslette naturlige olier og tvinger din hovedbund til at producere dem med det samme. Især fedtet hår kan være en barrier for de fleste. Varmere som eks. føntørrere har samme effekt.

Mister man håret af at bruge hårvoks eller gele?

Er du bekymret for dit hår bliver tyndere og får du som mand høje tindinger?. Det er helt naturligt og ofte arveligt. Mandlig skaldethed er almindelig. Faktisk viser forskning, at 16 procent af mændene mellem 18 og 29 år og 53 procent af mændene i 40’erne har moderat til omfattende hårtab.

Men undre du dig om man mister håret af at bruge hårvoks og gele?. Undersøgelser viser at man ikke skal være bange da kun et virkelig oversrevet forbrug samt skadning ved at rive i håret ofte kun kan lade sig gøre. Dog skal du altid passe på dit hår, og føler du at du taber håret med tiden, bør du vælge et vandbaseret produkt, som nedsætter risikoen for at du river for meget i håret, i modsætning til meget stærke produkter. Så hårvoks er altså ikke skyld i hårtab.