Pomp & Co. logo
Pomp & Co. er skabt til at stå i en barbershop.
19 aug, 2021

Sådan vælger du det rigtige stylingprodukt til dit hår som mand

De vigtigste faktorer at overveje, når du vælger et hårprodukt

Her er listen over de forskellige nuancer og kvaliteter som du står overfor ved valget om at overveje et køb af et produkt til dit hår.

Shine: Hvor meget produktet reflekterer lys og får dit hår til at se skinnende og vådt ud.

Matt: Det modsatte af glans. I stedet for at få dit hår til at se skinnende ud, absorberer et mat produkt lys, hvilket får dit hår til at se ud som om det slet ikke har noget produkt i det.

Hold: Hvor godt produktet holder dit hår på plads. Produkter med højt hold holder dit hår stærkere og længere på plads, men kan få det til at se stift og mere tydeligt ud. Produkter med et lavere holdniveau holder ikke også dit hår på plads, men resulterer i et mere naturligt look.

Formbarhed: Formbarhed er, hvor meget du kan ændre dit hår, efter du har stylet det. Et produkt kan have god holdekraft, men være mere eller mindre formbart. For eksempel har gel et højt hold, men er ikke særlig formbart. Når gelen er hærdet, sidder dit hår stort set fast i den form, indtil du vasker det ud. Hårvoks har derimod et højt hold, men er temmelig formbart. Det vil holde dit hår i den stil, du sætter det i, og hvis du senere ændrer det, vil det beholde sin nye form.

“Glans”, “mat” og “hold” vises ofte på etiketterne på hårprodukter. Formbarhed er en kvalitet, du typisk skal samle fra at vide, hvad produktets base er lavet af (se nedenfor) og fra personlige eksperimenter, selvom det kan være hentydet til eller beskrevet på emballagen.

Hvor meget glans, holdbarhed eller formbarhed, du forsøger at opnå med dit hår, afhænger af den frisure, du går efter, og din personlige præference. Nogle fyre kan lide det våde, glatte look, der minder om 1940’ernes stjerner på sølvskærmen som Cary Grant. Andre fyre foretrækker et tørt, forvirret look, ala 1970’erne Burt Reynolds. Hvis du går efter den tidligere glatte stil, men bruger et mat, lavt hold produkt, eller vil have den sidstnævnte naturlige stil, men bruger et højglans/hår hold produkt, kommer du helt til at savne mærket.

Pomp & Co. anbefaler at tale med din frisør om dine frisure mål og din hårtype for at finde ud af, hvilket hårprodukt der er bedst for dig. Med det sagt, for effektivt at tale med din barber, hjælper det at gå ind i den samtale med en grundlæggende forståelse af de forskellige hårprodukter på markedet og hvad de laver.

Typer af hårprodukter og hvornår/hvorfor de skal bruges

Når du begynder at tænke på hårprodukter til mænd, er det første, du tænker på, sandsynligvis “pomade”. Men “pomade” kan virkelig betyde alt.

‘Pomade’ er et fransk ord for ‘salve’ eller ‘frisør’, så alt hvad du putter i dit hår kan kaldes en pomade,”.

Oliebaseret pomade

Høj glans, medium hold, høj formbarhed

Disse er de klassiske pomades fra oldschool, som din bedstefar brugte fra ruder konge tid. De bruger olie som deres base, hvilket giver dit hår et vådt udseende og en masse glans. Når du tænker på oliebaserede pomader, skal du tænke “smøremidler” eller “Fonzi.” Mens oliebaserede pomader giver masser af glans og hold, gør de dit hår fedtet og bliver i dit hår i lang tid.

Efter at jeg opgav hårgel, blev jeg i første omgang en almindelig Brylcreem-bruger, som er en århundredgammel petroleumsbaseret pomade. Det fik min klassiske frisure til at se rigtig svulmende ud, især om sommeren eller hvis jeg dyrkede fitness, kom Brylcreem stribende ned ad mit ansigt, da jeg svedte, og det forårsagede acneudbrud i panden. Det ville tage 2-3 hårvask for mig endelig at få alt produktet ud. Fordelen ved produktets udholdenhed er, at det tillod mig at restylere mit hår uden at skulle lægge nyt produkt i. Selv efter et par (brusefri) dage var resten undertiden nok. Oliebaserede pomader giver en masse formbarhed.

Gå med en oliebaseret pomade, hvis du virkelig vil have det klassiske 40’er/50’er-look, du har ikke noget imod fedtet, og du vil have et produkt, der giver dig mulighed for at genstile uden at skulle genanvende. Denne type kan også være god, hvis dit hår er kruset eller er blevet tørt, når det bliver gråt. Bla. er Don Juan, Uppercut, Murrays pomader oliebaseret.

Vandbaseret pomade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varierende grader af glans, medium hold, lav formbarhed

Ifølge Pomp & Co. har vi den Rockabilly-genoplivning, der ramte Japan i 1980’erne for at takke for vandopløselige hårpomader. Vandbaserede pomader giver hold og glans af oliebaserede pomader, men uden fedtet. De tørrer og sætter mere i dit hår. De vaskes også let ud med vand.

Selvom vandbaserede hårprodukter ikke er rodet og let fjernes, siger Pomp & Co, at disse fordele også kan være skadelige: “Hvis dit hår regner på, mens du bærer en vandopløselig pomade, er din frisure ristet. Regnen skyller bare pomaden ud. Hvis du sveder, vil din vandopløselige pomade også miste sin glans og holde. “

Voksbaseret pomade

Varierende grader af glans, medium til højt hold, høj formbarhed

”Vokshårsprodukter kom ud af surfkulturen i Californien. Fyre udviklede hårprodukter, som de kunne vokse deres brædder med, men også sætte en kugle i håret for at style det, og det ville blive på plads, selv når deres hår blev vådt, mens de surfede, ”

Vokshårsprodukter giver masser af holdbarhed og stor formbarhed, uden at fedtet på oliebaserede produkter. Voks forbliver i dit hår, selv efter at du har dunket det i havet. “Du kan slå bølgerne, komme ud, køre en kam gennem dit hår og bomme! Dit hår vil blive i den position. Ulempen ved denne holdbarhed er, at det kræver en vis indsats at vaske produktet ud.

Voks kommer i forskellige grader af glans – fra højglans til en mat finish – afhængigt af produktet. Hvis du har bølget eller krøllet hår, vil du måske undgå voks, da de kan klumpe sig sammen i dine lokker.

Lerbaseret pomade

Lav glans, varierende grader af hold, høj formbarhed

Lerbaserede pomader bruger typisk en af ​​to naturlige lerarter: bentonit eller kaolinit. Et lerbaseret produkt er fantastisk til mænd, der ønsker at forbedre teksturen i deres bølget hår, eller for alle, der ønsker et naturligt look, der stadig har et hold. “Lerprodukter tilføjer noget tykkelse til dit hår uden at det ser skinnende ud. Da det er ler, forbliver det ret godt i dit hår, hvilket giver mulighed for formbarhed hele dagen.

Fiberbaseret pomade

Medium glans, højt hold, høj formbarhed

Fiber er en anden og unik form for stof. Det er typisk voksbaseret, men det er super klæbrigt. Når du klemmer det mellem fingrene, føles det som tyggegummi. Det har en harpiksagtig, fiberlignende følelse i sig, deraf navnet “fiber”.

Fiberprodukter har en mat finish, men har meget holdbarhed og formbarhed takket være deres voksbase. Det tykner håret, så hvis dit tynder ud, kan dette være en god mulighed for dig.

Putty, Mudder, Creme, Osv.

Du vil se andre produkter på markedet mærket som “putty” eller “mudder” eller “fløde”. Lad dem ikke forvirre dig; det er dybest set bare flere navne til pomader lavet af olie, vand, voks, ler osv.

”Spartel og mudder er lerbaserede produkter. De har de samme fordele som en lerbaseret pomade. “Cremer er dybest set pomader, der kommer i et rør. De kan være oliebaserede eller vandbaserede. Igen skal du ikke fokusere på, om produktet kalder sig en creme eller pomade eller kit. Fokuser på, hvad grundingrediensen i det hårstylingsprodukt er. ”

Gel

High shine, high hold, low malleability

Hvis du virkelig vil have et standardblankt ‘gør, der forbliver på plads, skal du ikke være bange for at falde tilbage til den mellemskole standby: gel. Det får jobbet gjort. Bare pas på de flager, der kommer fra tørret gel, der ligner skæl. Ikke så spøjs.

Sea Salt Spray, bedre kendt som Saltvands spray

Eksklusiv og unik Saltvandsspray til mænd fra pomp & Co.

No shine, low to medium hold, high malleability

Dette er en tilflytter i verden af ​​mænds hårprodukter. Som navnet antyder, indeholder havsalt spray salt. Havsaltet absorberer den naturlige olie i håret og giver dig tekstur, bølger og volumen.

Sprøjt det ind i dit hår, styl det, og lad det tørre. Det vil give dig en mat finish, med et anstændigt greb og masser af formbarhed i løbet af dagen.

Fantastisk produkt at bruge, hvis du går efter et forvirret, naturligt look. Ikke et godt produkt, hvis du leder efter en mere raffineret frisure. Hvis du allerede har naturligt bølget eller krøllet hår, kan du måske springe saltsprayen over, da det bare vil gøre dit hår mere krøllet og krøllet.

 

Andre indlæg

30 hårstile frisure til mænd

30 hårstile frisure til mænd

Overvejer du at ændre dit look og prøve en ny frisørstil? Så er du det rigtige sted!. Bare rolig denne guide har dig dækket. Om du som mand leder...