Gå til hovedindhold

20 bedste hår tips og råd

hår tips og tricks mænd

I betragtning af at håret teknisk set er dødt (i så høj grad som det ikke har blod, nerver eller muskler), er det overraskende, hvor meget det kræver for at få det bedste hår look og se bedst muligt ud. Og det er ikke kun de faktiske hår strå, der har brug for pleje og opmærksomhed – det gør hovedbunden også.

Så hvordan kan du håndtere hårrejsende problemer som fedtet, spaltet hår og stærk opbygning? Hvad er den bedste måde at tackle en vigende hårgrænse? Og hvordan i alverden finder man en ordentlig frisør, der ikke koster kassen og samtidigt for et skarpt look?.

Vi har samlet eksperter på området – fra prisvindende frisører til plejeeksperter – for at give svarene på alle disse spørgsmål og mere, når det kommer til herreklip og mere.

Behandl dit hår med æg vask

æggeblommer

“Det bedste tip, jeg nogensinde har modtaget til at passe hår, kom fra en gammel tante og flere skuespillere gør det jævnligt” . “Du kan grine, men det er at vaske dit hår i æg en gang om måneden for proteinet.”

Vælg det rigtige øjeblik for et hår klip

For at få en barber eller hår stylists udelt opmærksomhed er timing alt. “De fleste saloner er mere stille i begyndelsen og slutningen af ​​dagen, så det er værd at bede om den allerførste eller sidste aftale”, så sikre du dig at frisøren har tid til at pleje dit hår og gå op i detaljer og kreativitet, istedet for stress og jag. Gå efter førstnævnte, og din stylist vil sandsynligvis også være på deres friskeste og mest entusiastiske.

Anvend et pre styling produkt, eks. saltvands spray til håret

saltvandsspray

Lige så sandt som ordsproget er på badeværelset, er det i soveværelset: Det handler ikke kun om den hurtige afslutning. Med et spray af saltvands spray for du hurtigt et skarpt look, samtidig ligger du en god bund for fugtigt hår og god aroma, at ligge et basislag, før man tilføjer paste, pomade eller voks, gør underværker.

“Fyre ved ofte præcis, hvilke produkter de skal bruge til at ‘afslutte’ en stil”. “Men de savner ofte det vitale element i at tilføje en pre-styler, når håret er tørt og skal have fugt. Havsaltspray og endda serum kan have en reel indflydelse på den færdige stil, når de bruges korrekt.”

ANVEND SHAMPOO I TØRT HÅR FOR PÅ FJERNE VOKS

Fan af hårvoks, men har du svært ved at få det ud af dit hår? Her er et godt tip fra Head & Shoulders style director Michael Douglas.

“Den bedste måde at håndtere voks på er at påføre shampoo i tørt hår og skylle, og derefter følge dette med endnu en indføring af shampoo. Du vil opdage, at denne metode hjælper med at nedbryde produktet og efterlade håret rent.”

Dup det TØRT, gnid IKKE for hårdt

Vi mænd har en tendens til at tro, at jo hårdere vi gnider vores hår efter vask, jo hurtigere tørrer det. I virkeligheden vil en overivrig håndklædetørringsteknik bare forårsage brud på hårstråene – især dårlige nyheder, hvis dit hår allerede ikke er helt så tykt, som det plejede at være.

“Hår har en tendens til at være svagere, når det er vådt (og dermed mere tilbøjeligt til at beskadige), så gnid ikke for hårdt,”. Tricket er “Du skal i stedet tørre for at undgå at lægge ekstra stress på det.”

Slap af og chill out

På samme måde som dine tænder kun er så gode som dit tandkød, er dit hår kun så godt som din hovedbund, så t pas på det.

“Almindelig stress kan stramme hovedbunden og forårsage hår udtynding. For at afstresse og booste cirkulationen til hovedbunden, for at sikre sund hårvækst, tænk på at få regelmæssige, stimulerende hovedmassage.”

Undgå overdrevet overvask af håret

Ifølge flere frisører og hår eksperter er en almindelig fejl, som mænd begår med tørt og groft hår, at overvaske det.

“Hvis det er din hårtype, så begrænse vask til en eller to gange om ugen og påfør altid en balsam”. “Hvis du vasker det hver dag, bliver det bare endnu mere tørt. Hvis du reducerer vask og bruger en balsam, vil resultatet blive glattere, sundere hår.”

Ikke fedte rundt med fedtet hår

Hvis du har fedtet vækst oven på hovedet, er det altid en god idé at undgå at bruge varmt vand. Men det er lige så vigtigt, hvordan du håndterer dit hår.

“Du skal ikke skrubbe og gnide som en gal, dette tjener kun til yderligere at aktivere olieproducerende talgkirtler, der allerede er overaktive”.

Beskyt håret når du er i poolen

Som enhver almindelig svømmer ved, kan klor ødelægge håret. “Klor binder sig kemisk til proteinerne i håret og får neglebåndet (hårets beskyttende ydre lag) til at løfte sig, hvilket gør håret tørt, skørt og kedeligt,” siger den legendariske frisør Trevor Sorbie, især efter en lang tur i svømmehalen.

For at minimere kloreffekterne anbefaler vi at fugte håret grundigt med rent vand før svømning, da dette fortynder kemikaliet. Eller prøv at påføre en lille mængde balsam, før du dykker ind.

Kort men stilet hår

“Hvis du taber dit hår, er en kort, frisure den bedste mulighed”. “Det er også en god idé at holde det kortere i siderne og længere ovenpå, da det trækker opmærksomheden væk fra de tynde områder”. Så undgår du at st få længere tyndt hår og du holder bedre på manken og looket.

Undgå at overophede dit hår

Det kan være fristende at sætte vind i dit hår med en fyntørre indstillet på maksimal varme, men du bør overveje hvorvidt det er muligt lade håret tørre naturligt. Eller i det mindste ændre indstillingen til lav for at skåne håret.

“Hvis du bruger en fyntørre, så overdriv det ikke, da dette vil efterlade håret kruset og beskadiget”. “Sæt i stedet tørren på “kølig” tilstand. Det kan være lidt mere tidskrævende, men det vil hjælpe med at holde håret i god stand.”

Brug kam og re dit hår daglig hr mand!

Kam til mænd

Medmindre du bruger cement med industriel styrke, har alle hårprodukter gavn af en lille touch-up i løbet af dagen, især før du skifter bestyrelseslokalet til baren. Men bær rundt på en minikrukke med gel og forvent at blive latterliggjort.

“Her er et frækt hårtip til fyre på farten: Hav altid en kam med dig,” siger Paul Burfoot, grundlægger af Fish barbers i Soho, London. “I tilfælde af en hårkrise kan de fleste stylingprodukter genaktiveres ved at væde en kam og køre den gennem dit barn for at re-style.”

Denne øgede cirkulation bringer mere ilt og næringsstoffer med sig, nærer hårrødderne og fremmer hårvækst.

Ved at aktivere dine oliekirtler, hjælper kæmning med at fordele de vigtige olier i hele dit hår. Naturlige olier er gode, men hvem vil have, at det hele bare skal sidde øverst i hovedet? Olierne, der kommer fra dine talgkirtler, er en naturlig balsam, og rening af din hovedbund, ned i hårstrået og til enderne af dit hår hjælper med at konditionere hele håret.

Kig ind af din frisørs vinduer

frisør

“Hvis du ikke kan se fyrene inde i en barbershop blive klippet, så fortsæt med at gå – de har måske noget at gemme sig bag de net og snavs”. Du vil da hellere ikke besøge en tom restaurant vil du det?

“Gode steder reklamerer for, hvad der foregår indeni”

Tyndt hår og stram hovedbeklædning

cap

“Hvis håret bliver tyndere, så dup altid håret tørt i stedet for at gnide det. Gnidning af hår kan forårsage friktion, hvilket fører til brud”. “For ekstra pleje, brug en blød bomulds T-shirt i modsætning til et håndklæde for at hjælpe med at reducere friktionen yderligere.”

“Hvis det er muligt, så prøv at undgå stramme hatte af samme grund. Hår gnider mod hattenes tråd, som trækker til bristepunktet og beskadiger neglebåndet, hæmmer genvækst.”

Snak med din frisør

Der er masser af afslørende tegn til at spotte en dårlig barber. “Hvis de ikke har tid til at tale ordentligt med dig om, hvad du vil, så kom ud af stolen.”

For at gøre processen let, især når du ændrer din stil eller besøger en ny barber, anbefaler vi at gå bevæbnet med al den nødvendige information. “Tag et par billeder på din telefon af, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide. På den måde har du et udgangspunkt at arbejde ud fra. Du vil have en barber til at anbefale produkter og også stylingtips, så du ved, hvordan du gør, hvad han/hun gør. Det er alt sammen en del af servicen.”

Vær varsom med kosten

sund mad kost

Det, der går i munden, påvirker dine bakkenbarter lige så meget, som det gør din sixpack. Selvom det hurtigt kan blive en dyr vane at fylde op på individuelle kosttilskud, er et multivitamin en nem vej til top låse.

“Tyndende hår er et stadigt stigende problem, især med nationen, der nu oplever mere stress, længere arbejdstid og måske mindre fokus på en sund balanceret kost”. “Som udgangspunkt vil du altid starte enhver konsultation med en anbefaling om bedre vitaminindtag, især zink og vitamin C og D.